Ouderraad

    

 

 

 

Welkom

De ouderraad is een schakel tussen de kinderen, de ouders en de school. We leggen dan ook de nadruk op de drie O's: Ontmoeten, Ondersteunen en Overleggen, de schakels van onze werking.

Ontmoeten

We organiseren activiteiten waarbij alle mensen die betrokken zijn bij de school elkaar kunnen ontmoeten bv een warm welkom, de kersthappening, de jeugdboekenweek, quiz en infoavonden.

Ondersteunen

We ondersteunen verschillende projecten van de school: we bouwen mee aan een verkeersveilige schoolomgeving, er groeit iets op onze speelplaats, wetenschap en techniek krijgt een plaats op school,...

Overleggen

Op een constructieve manier gaan we met de school en de andere ouders in overleg en bouwen we mee aan een kindvriendelijke en veilige school.

 

1. Ouderraad leden

Ouderraad leden vergaderen gemiddeld een vijftal keer per jaar en denken positief en actief mee aan de opbouw van een fijne schoolomgeving en een goed schoolbeleid voor de kinderen. Ouderraad leden kunnen zich aansluiten bij bepaalde werkgroep(en).

 

2. Ouderraad werkgroepen

Misschien heb je geen tijd om bij de verschillende activiteiten/vergaderingen aanwezig te zijn maar heb je wel zin om aan te sluiten bij 1 van deze werkgroepen, die een bepaald thema verder uitwerkt ?

Overzicht werkgroepen:

-     werkgroep kersthappening

-     werkgroep verkeer

-     werkgroep sport

-     werkgroep jeugdboekenweek

-     werkgroep wetenschap en techniek

-     werkgroep speelplaatswerking


3. Helpende Handen

Heb je zin om te helpen bij een activiteit zonder actief in de ouderraad of een werkgroep te zitten dan kan je aansluiten bij de groep ‘helpende handen’.

 

Spreekt één van deze mogelijkheden je aan ?

Nieuwe ideeën zijn meer dan welkom. Aarzel niet om bij ons aan te sluiten en neem contact op met de ouderraad :

ouderraad@vekba.be
 

Indien je meer wilt vernemen over de werking van de ouderraad dan ben je vrijblijvend van harte welkom tijdens een vergadering. Graag een mailtje vooraf.

Enthousiaste groeten,

De ouderraad